Moeder van een 6-jarige zoon:

Al Jaren is Marja Ruijgvoorn een bekend gezicht binnen de basisschool van mijn kinderen. Ik heb haar leren kennen als een betrokken, professioneel, maar bovenal zeer warm persoon.  Ze neemt kinderen serieus en kan goed luisteren. Onze jongste zoon van 6 jaar worstelt nogal eens met zijn zelfvertrouwen, vooral in nieuwe situaties. Marja heeft ons met veel toewijding geholpen hem sterker te maken. Hij zit nu steeds vaker in zijn eigen kracht en groeit zichtbaar. De “magische steen” die hij bij de start van Marja heeft gekregen, ligt altijd onder zijn kussen en gaat mee als hij nieuwe spannende dingen gaat meemaken. Toen hij hem kreeg stond er in het bijgevoegde kaartje: “Lieve Mels, deze steen zal je helpen wanneer je een beetje zenuwachtig bent. Hij maakt je rustig en geeft je vertrouwen in jezelf. Je kunt het!” En Mels zegt heel vaak: “Hij werkt echt mama!” Hoe mooi is dat, dankjewel Marja!

 

Ouders van een 9-jarige zoon:

De woorden oprecht, doortastend en heerlijk nuchter omschrijven Marja het best. Het is verfrissend om iemand te treffen die oprecht luistert naar wat je zegt en tussen de zinnen door nog meer informatie haalt. Bij Marja kun je jezelf zijn. Als ouder kun je vertellen wat er daadwerkelijk speelt zonder je te schamen of je opgelaten te voelen. Binnen een mum van tijd weet zij te achterhalen wat de oorzaak van (onderliggende) problemen zijn. Haar nuchtere kijk op situaties en haar professionaliteit zorgen ervoor dat er snel een praktisch, positief, en structureel behandelplan aangeboden kan worden.

Onze zoon voelt zich erg op zijn gemak bij Marja. Hij ziet er naar uit om haar te zien en met haar te werken. Ze lachen samen, werken hard en zijn beide trots op de behaalde resultaten. Onze zoon vertrouwt Marja. Hij vertelt haar met gemak wat er in hem omgaat en deelt zijn gevoelens, angsten, en onzekerheden met haar. Voor een kind wat normaliter de kat uit de boom kijkt, zegt dit genoeg over haar warme en oprechte aanpak.

Marja zet het kind voorop, maar sluit de ouders niet uit. Zij zet zich met veel enthousiasme in en geeft niet op. Het is heel fijn om met Marja samen te werken, want dat is hoe het voelt. Een samenwerking waarin beide partijen het beste willen voor het kind, en waarin beide partijen op de meest positieve en doelgerichte manier de handen ineenslaan om dit te bewerkstelligen. Marja is gemakkelijk te bereiken voor vragen en ook de tussentijdse evaluatiegesprekken m.b.t.  de begeleiding van ons kind vinden wij erg fijn. Marja, wij vinden je een topper!”

 

Ouders van een 11-jarige dochter:

We willen je nogmaals bedanken voor de aandacht die je hebt geschonken aan onze dochter van 11 jaar. Ze heeft jouw coachingssessies altijd heel prettig en vertrouwensvolt ervaren. Het resultaat was heel mooi; met herkenning van haar uitdaging en de motivatie er zèlf iets aan te doen. Met succes. Want jouw sessies hebben een heel positief effect gehad op: het nemen van rust bij het doen van dingen, het logeren bij vriendinnen, vriendjes en familie, zelfvertrouwen in relatie tot anderen. Dank ook voor je persoonlijke betrokkenheid. Indien er referentie nodig is aan andere ouders mag je mijn nummer doorgeven.

 

1 Sessie Hoofd opruimen, Hoe te leren:

“Toen ik van Marja hoorde dat ze een cursus “hoofd legen” ging volgen en opzoek was naar een proefpersoon om het geleerde in praktijk te brengen leek me dit wel interessant. Ik had geen enkel idee wat ik ervan kon verwachten en van de andere kant was ik ook wel een beetje sceptisch of het wel zou werken.

Ze begon de sessie met een uitleg over wat het een en ander in zou houden.  Vervolgens gingen we aan de slag en moest ik een 3-tal oefeningen uitvoeren.

Na deze oefeningen te hebben afgerond was ik een beetje draaierig in m’n hoofd en was m’n hoofd inderdaad een heel stuk leger als daarvoor.

Ik heb de sessie dus als heel positief ervaren en ben ik blij dat ik deze sessie heb mogen ervaren, omdat ik nu weet hoe ik kan voorkomen dat m’n hoofd overvol raakt, waardoor ik meer rust heb in mijn hoofd.

Het is voor iedereen zeker aan te raden om eens een sessie “hoofd leegmaken” te ondergaan.”

M. Molenaar

 

Moeder van een 7-jarige meisje:

Marja heeft met haar open en respectvolle benadering onze dochter bewuster laten worden van haar eigen kwaliteiten. Dit deed ze op een liefdevolle manier en met creativiteit, waardoor onze dochter telkens met trots van de sessies terug kwam.

Ook was er alle ruimte voor afstemming en overleg met ons als ouders, waardoor wij thuis verder konden met datgene wat er met onze dochter besproken was.

Nogmaals bedankt voor je hulp Marja, het allerbeste

 

 

Moeder van een 10 jarige zoon:

Met onze zoon van nu 10, toen 9 jaar zijn wij bij Marja gekomen om te zorgen dat onze zoon meer zelfvertrouwen zou krijgen. Mijn moeder was overleden en hadden we een lange tijd roerige tijden gehad. Dit had echt zijn weerslag op Ties. Ik was inmiddels in een burn-out belandt en mijn hoog sensitieve kind had feilloos in de gaten wat er was. Dit was teveel om te dragen voor een kind van die leeftijd.

Wij hebben toen de hulp ingeroepen van Marja en dat is het beste wat wij voor hem hebben kunnen doen. Ties leerde hoe hij dingen die niet bedoeld zijn voor hem mag laten voor wat ze zijn. En de dingen die wel belangrijk zijn voor hem aan te geven en er over te praten. Ties kwam terug in zijn eigen kracht en dat is het mooiste wat Marja hem kon meegeven. Als Ties ooit nog hulp kan gebruiken zullen wij zeker weer contact met Marja opnemen.

Wij zijn haar nog altijd dankbaar!