Ik ervaar dat speciale aandacht voor jou en je kind nèt de hulp kan zijn die je op dat moment nodig hebt, zodat jij en je kind op eigen wijze en met een vertrouwd gevoel nieuwe stappen kunnen zetten. Ik ben Marja, getrouwd, moeder van twee dochters en kindercoach voor hoog sensitieve kinderen. Ik werk als kindercoach in mijn eigen praktijk en op een basisschool in Haarlem.

Tijdens mijn opleiding als kindercoach, ben ik met hoog sensitiviteit (HSP) in aanraking gekomen. Door hier meer over te horen en te lezen, begreep ik steeds meer over mijzelf.  Het onbestemde/onwetende gevoel kreeg opeens een betekenis. Misschien herken je, jezelf hierin wel? Ik was het rustige, niet opvallende meisje in de klas, die liever geen beurt kreeg. Bang om het verkeerde antwoord te geven. Ik werkte netjes en nauwkeurig en hield graag iedereen te vriend. Ik ben mij bewust geworden over mijn gevoeligheid en hoe ik er mee kan omgaan.  En geloof me, dat is soms nog steeds moeilijk! Ik kan nu zeggen dat ik een hoog gevoelige moeder ben, die net als jij ook gewoon ook alle ballen hoog houdt!”  Dat heeft de nodige stappen en tranen gekost!

Ik wil graag mijn verhaal met jou delen:

Toen mijn jongste dochter naar de basisschool ging, vonden de leerkrachten dat ze moeite had met stil zitten en luisteren, het starten en uitvoeren van een opdracht. Ze had moeite met automatiseren, had meer tijd nodig om een antwoord te kunnen geven en liet uitstel gedrag zien. Daar tegenover stond dat zij altijd bereidt was om andere te helpen en was een geliefd,  open en vrolijk meisje.

De basisschool adviseerde een ADHD onderzoek. Ons gevoel en vooral mijn intuïtie, zei dat zij helemaal geen ADHD had!  De stempel was al gegeven, voordat er ook maar iets duidelijk was! Wat voelde ik mij intens verdrietig en vooral niet gehoord. Woest was ik, omdat mijn kind niet de kans kreeg om zich te laten zien, zoals ze was.  Uit het onderzoek kwam, dat onze dochter een zeer gevoelig meisje is met een groot rechtsvaardigheidsgevoel.  Zij had moeite met het verwerken van de vele prikkels, hierdoor liet ze ander gedrag zien.

In deze periode was ik werkzaam als receptioniste en kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik iets anders wilde, maar wat? Wat wil ik, wie ben ik en voor wie kan ik iets betekenen?

Ik kreeg de kans om als onderwijsassistente aan het werk te gaan bij een school voor langdurig zieke kinderen. Wat voelde het goed om deze kinderen te kunnen ondersteunen en verzorgen. Sinds 2011 ben ik werkzaam op een reguliere basisschool in Haarlem en heb ik mijn opleiding kindercoach in het onderwijs gehaald.

Vanuit mijn praktijk en het coachen op school, wil ik jou helpen bij het zien van je kind, zodat je kind de ruimte gaat ervaren om zich op een eigen manier te ontwikkelen. Hoe fijn is het dat je kind leert om te gaan met alle prikkels en nieuwe situaties. Je herkent het vast. Ook jij en ik zijn zo gewend om als iets niet meteen lukt, dit als falen te zien. Dat kan anders. Ik gun het je kind dat het de ruimte krijgt om antwoord te geven zonder overbluft te worden door een klasgenootje die sneller kan schakelen. Dat ze mogen zijn wie ze zijn!