Waarom heb jij een egel in je logo?

Deze vraag kreeg ik van mijn coach Marlies van der Hout. Ik vertelde Marlies, dat ik op cover van een boek een afbeelding van een vrolijke egel had gezien. Dat plaatje bleef maar in mijn hoofd zitten, daar wilde ik wel iets mee.                                                

Openhartig_PNG_200x186

Het werd uiteindelijk mijn logo.  Iets wat bij mij past, wat van mij is! Een vriendin heeft het ontwerp gemaakt. Het logo waar ik blij mee ben en volledig achter sta! Kindercoachpraktijk Openhartig.  De vraag van Marlies bleef echter steeds terugkomen, waarom een egel?

Waar staat de egel nu eigenlijk voor?

De egel staat voor vrouwelijkheid in zijn puurste vorm en gaat gepaard met zuivere intuïtie die feilloos is. Hij staat voor verjonging, de lente en daarnaast staat de egel als kindervriend. Zijn beschermingsmechanisme is zich oprollen tot een stekelige bal, waardoor alle kwetsbare delen zijn 

beschermd en vijanden hem lastig kunnen aanvallen. Een prachtige uitvinding van moeder natuur en iets wat velen onder ons hebben gekopieerd, ook ik.

Kwetsbaar

Onze vrouwelijke kant is kwetsbaar, net als de zachte onderkant van de egel. Velen van ons hebben die, net als de egel, vakkundig afgeschermd met hun stekels. Logisch, want de maatschappij is tegenwoordig hard. Zeker als je gevoelig bent. Een wereld waar je continu op de een of andere manier uit jouw kracht gehaald wordt. Dat is vaak als kind al begonnen, thuis, op school en in je directe omgeving. Jij voelde, beleefde, hoorde of rook heel intens, waarna je dit wilde delen, werd het in twijfel genomen of om gelachen. Hierdoor ben je gaan geloven en vertrouwen op de wijsheid van de volwassenen om je heen. Terwijl je je eigen onbevangenheid en het vertrouwen van je gevoel verloor. Voor mij is het in ieder geval nu duidelijk waarom ik de egel in mijn logo heb verwerkt.

Kindercoach

Door mijn opleiding tot kindercoach ben ik veel bewuster naar mijn intuïtie gaan luisteren, een eigenschap die ik zeker van mijn vader heb gekregen. Die kon ons haarfijn aangeven op wie je kon vertrouwen of aan wie je beter geen energie kon verspillen. Hij had altijd gelijk, ook al wilde ik dat toen niet altijd aannemen of geloven. Door zijn levenservaring kon hij zijn intuïtie met ons delen, maar het uiten van zijn eigen emoties en gevoelens vindt hij nog steeds moeilijk. Onbewust heeft hij dit ook aan mij doorgegeven. Waardoor ik toch mijn stekelige overlevingsmechanisme dicht trok als het te dicht bij mijn gevoelens en emoties kwam.

Niet zeuren en doorgaan

Niet zeuren en doorgaan of doe maar gewoon, dat is al gek genoeg! Die houding liet ik vaak zien, maar daardoor ging ik vaak tegen mijn gevoel in. Deze opmerkingen komen je vast bekend voor, wie kent ze niet? Of dat verkeerd geweest? Nee, dat denk ik niet, het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Een nuchtere hooggevoelige moeder, ik geniet van mijn gezin, mijn praktijk, het leven. Ik luister steeds meer naar mijn intuïtie en daar stem ik mij ook op af. Hierdoor merk ik dat ik beter in mijn vel zit, mezelf kan zijn, nee durf te zeggen, tegen dingen die ik echt niet wil doen! Ik kan kiezen waar ik voor sta en wat ik wil.  De egel in mij heeft zijn scherpen punten laten vieren.

Zachte kant

Door de zachte kant van de egel te laten zien, ontwikkel ik mij steeds meer in de richting die bij mij past. Het coachen van hooggevoelige kinderen en hun ouders. Kinderen die hun gevoelige kant om wat voor reden hebben verstopt onder die stevige punten. Deze kinderen kan ik helpen om meer bij zichzelf te blijven, zichzelf te durven laten zien, hoe ze werkelijk zijn! Leren omgaan met hun gevoel, zodat ze zich niet hoeven te schamen. Dan zal het kind alleen zijn stekels omhoog zetten als er echt gevaar dreigt!

Ben jij nieuwsgierig hoe ik je zoon of dochter kan helpen? Neem dan contact op