Afbeeldingsresultaat voor poptalk

 

Poptalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van kinderen en/of volwassenen tijdens een gesprek. Dit gebeurt d.m.v. poppetjes (bijvoorbeeld van playmobil, duplo, houten of plastic figuren) en ander materiaal. De eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht en dit leidt tot meer inzichten voor zowel de coach als het kind.

Voor veel kinderen geldt dat zij vaak moeilijk onder woorden kunnen brengen wat hen bezighoudt. Vooral als er sprake is van heftige gevoelens zoals bij angstagressie of verdriet, als het Afbeeldingsresultaat voor playmobil poppetjes gezinkind gepest wordt, leerproblemen heeft of in een fase van rouw zit. Het samen naar de poppetjes kijken, het samenwerken en het samen ‘spreken over’, maakt het eenvoudig om iets bespreekbaar te maken. Kijkend naar de situatie met poppetjes is het ineens minder bedreigend om over jezelf en anderen te praten.

Communiceren over jezelf gaat makkelijker,  want je hoeft dan niet direct in woorden te vertellen wat je dwars zit (en als ouder of begeleider hoef je er niet direct in woorden naar te vragen); je kunt het met de poppetjes laten zien. Het kind is enerzijds toeschouwer van zijn/haar eigen situatie en anderzijds actief betrokken in het vinden van een eigen oplossing.

Sinds mei 2016 werkt Kindercoachpraktijk met de methode Poptalk. :  www.poptalk.nl

Afbeeldingsresultaat voor playmobil poppetjes