Een Openhartig Team Sessie!

 

Als directeur wil je dat je team draait als een geoliede machine. Dat iedereen op zijn plek zit, mag zijn wie hij is, gezien en gehoord wordt. Een team zoals een team hoort te zijn.

Jammer genoeg gaat dat niet altijd op en zijn de verwachtingen (soms) ontzettend hoog. Of staan niet alle neuzen dezelfde kant op, wordt er onderling geroddeld en vormen zich allerlei groepjes. Voor je het weet valt jouw team uit elkaar of valt een collega uit door een burn-out. Funest voor het werkgeluk van je hele team, en waar haal je zo snel een nieuwe leerkracht vandaan?

Hoe tof zou het zijn als je als directie weet hoe je de kracht van elke leerkracht kan inzetten. Wat is zijn rol in het team, en hoe kan je de samenwerking verbeteren,zodat iedereen optimaal kan functioneren.

Lees verder…

Onrust ervaren Openhartig Traject voor jouw groep

 

Elke schooljaar is het weer een uitdaging: een echte, hechte groep vormen met je nieuwe klas. Een groep waarin er ruimte is voor heel veel plezier en er tegelijkertijd de benodigde rust is zodat iedereen zich veilig voelt en tot leren komt. Het ene jaar bereik je dit als vanzelf, het andere lukt het je dit.

Om het schooljaar direct goed te starten of om een groep ‘recht te trekken’ als het schooljaar al even onderweg is, bied ik het Openhartig Groepstraject:

Je bereikt met dit traject dat:

  • Elke leerling voelt dat hij oké is
  • Elke leerling voelt dat hij erbij hoort
  • De saamhorigheid versterkt
  • Er minder conflicten ontstaan, zodat
  • Alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen

Als leerkracht ben je minder bezig met brandjes blussen en kan je je beter concentreren op de les. Op deze manier zal er voor jou als leerkracht meer rust en overzicht ontstaan, zodat je het plezier houdt in het lesgeven en minder afgebrand thuiskomt na een dag werken. Hoe tof zal het zijn als je dan het schooljaar blij en tevreden kan afsluiten.

Lees verder…

Coaching Leerkracht 

 

Als (beginnende) leerkracht begin je je schoolcarrière vol enthousiasme. Een nieuw schooljaar is altijd spannend en leg je de lat wellicht lekker hoog voor jezelf. Er wordt namelijk nogal wat van je verwacht.

Er zijn verwachtingen van de directie, van je team, de kinderen en hun ouders. Ouders die tegenwoordig mondig en eisend zijn en willen dat jij een eventueel probleem meteen oplost. Daar tussendoor heb je nog de verplichte taken, vergaderingen, nodige gesprekken die je moet voeren en vergeet het lesgeven niet. Dat soms al lastig zat is.

En waarschijnlijk heb JEZELF ook nog een verwachting voor dit jaar gemaakt.

Lees verder…